3 apr. 2006

Nu kör vi så det ryker....

I torsdags snackade jag med mäklaren och sa att vi itne längre var intresserade av fastighetsköpet. Har fått höra lite rykten, även fast de kanske inte direkt var negativa, men det ligger en olycksfågel över fastigheten och det känns som att jag med mitt företag ska inte behöva motverka detta och änra p människornas syn på stället. Det har jag varken råd eller tid med. Så det blev ett nej, även fast det tog emot.
Synd då stället var maas fint!

Vi ahr dock hittat ett ställe till som vi var då och kikade på i torsdags. Lokalen har vi redan sett ut för länge sen, i begynnelsen , men då sa vi att vi skulle avvakta med den. Den stod fortfaradne tom så vi kollade på den. Och nog är det inte Glasbruket, men den har potentialer....
Så i vi började skissa och dona och tänka om.

Nils jobbade i helgen så jag tog barnen och satte mig på bussen från Smedby ut till Borgholm. Det tog sin lilla tid, och nog kommer jag tänka om nästa gång jag ska åkra till Borgholm så här spontant, men nu kände jag att jag hade inte orkat sitta hemma och rulla tummarna. Vi var framme vi 17:30, så det var bar att äta mat och stoppa ungarna i säng. Så satte mamma och jag ner oss och ritade upp en ritning och lokalen och ritade in hur och var vi ska ha vad. Väggar ska göras, ugnen ska in, butiksmöblemang mfl mfl. Det var riktigt skojj att sitta med mamma och klura på det. Vi belv färdiga till 24. Sen väntade jag in att Nils skulle hinna hem från jobbet. Snackade lite med honom sen var det att sova.

Fröken böken vaknade tidigt, sen skulle jag väcka Nils som inte gick så bra då han hade lagt av luren av misstag och mobilen var avstängd, så det var att ringa kompisen Johannas vars make fick gå snällt och ringa på hos oss. Nils kom 445 min försent till jobbet... Tänk om ajg inte hade haft Johannas nummer. Karlar! De klara sig inte utan oss kvinnor.
Nils kom ut till BOrgholm efter jobbet, vi åt sen åkte vi hem. Snackade en kortis med Chatarina också men det blev inte mkt sagt.

Så idag har jag kontaktat fastighetsägaren, kollat upp med hono matt vi får ha tillverkning i lokalen och om det gick att dra in 3 fast ström i lokalen . och allt gick ok. Det var flera som har varit och kollat på lokalen så nu gäller det att inte vätna utan köra på som den!
Snackat med Chatarina igen. Vi ska fixa en reviderad affärsplan och 5 års budget till på onsd. Hon ska träffa revisorn och de ska titta på det. Sen blir det att kontakta banken.... Baaaaaah. Hade helst velat göra allt på en gång.....

Hoppas nu att revisorn kommer att tycka att budgeten är ok, och har tid att följa med till banken. Chansen är större på så vis.

Annars.. Nils har fullt upp i skolan, så klart, som alltid när ajg har som mest behov av honom ! Kan inte skolan lägga all dessa tentor mfl på bättre datum??? Bara undrar....
Barnen är hemma idag. Vi har varit ute och kollat på vråfloden som har dragit över Smedby. Det är insjö på vår parkering och det står vatten på de flesta ställen i Kalmar där det finns det minsta tendens till att marken i dal. Hela Öland är en stor insjö, något läskigt men ändå häftigt!
Vår framsida är i ful blom av krokusar! Helt underbart! Ska ta och slänga upp lite bilder här senare....
Barnen och jag tog en tripp till apoteket i fina varma vårvädret! Så skönt att slippa vinterkläderna! T o m barnen hade nu vårjacka på sig. Det bllir dock overall imorgon till dagsi, för säkerhets skull.

Så nu körvi så det ryker... ska pilla med budgeten i kväll och likaså affärsplanen... NERVÖÖÖST!
Håll tummarna för mig nu!

// Enikö

4 kommentarer:

Anonym sa...

Känns som jag missat något jätteviktigt här... Vad är det för affär du ska starta? Låter jättespännande!

livtaget sa...

Jag håller tummarna för dig!...*kramar om*

Suss sa...

Jag håller alla tummar jag har!
Och jag vet fortfarande inte vad det är du ska starta Enikö, hihi =)

Kram!

Anonym sa...

Det kommer & gå bra ska du se! Håller tummarna hårt för dej vännen! Kram