28 mars 2006

Våren är här!

Det känns nu verkligen att våren är här! Tidnignarna har skrivit om vårtecken länge men själv har jag inte sett några förrnsi dagarna.
Vi har fått 4 st snödroppar på vår tomt på framsidan! Weheeeee!!!! Alla krokusarna har kommit upp bara blommorna fattas! Weheeeeee! All snö verkar vilja smälta bort, numera är det bara isberg som finns kvar och t o m de börjar siina! Weheeee! Det är ingen is på gångbanorna, dessto med grus och vattenpölar... weheee..och.. nja.. inte så kul med pölarna med tanke på att barn har en tendens att dras till dem. Men i alla fall! När snön försvinner kommer hunddyngan fram som äckelpotta-hundägarna inte orkat plocka upp, USCH FYYYYY BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRK för dem!
Flyttfåglarna börjar anlända en efter en! Sååå niiiiice!
Det är massa plusgrader ute så man slipper tjockjackan och vantar och mössa och annat vintertjaffs... Weheeeeeeeeeeee!!!! Detär en massa dimma med jämnan, men det är också ett vårtecken har jag läst då dimma oftast förekommer på våren när snön ligger fortfarande kvar men det kommer in varm luft som ska smälta snön därav dimman... så weheeeeeeeeeeee dör dimman oxå, även om det är råläckigt att köra bil i dimma!

Och den absoluta vårtecknet såg jag idag! DAGGMASK! Så det ni! Daggmask! Jaaa... alla ni som bor där uppe i norr.. ni kan nog räkna månaderna innan ni kan se en daggmask och officiellt förklara våren! ;oPPP

Men här är det vår!

tjolavippen!

// Enikö

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, visst är det härligt med vårtecken! Fåglarnas kvitter, gatorna börjar komma fram, det låter så härligt då man kommer körandes med barnvagnen i gruset och känslan man får då de sopar gatorna och för att inte glömma de vackra vårblommonra och den härliga värmen! Det fullkomligt ryser i hela kroppen! Så härligt att våren är kommen! Kram på dej snuttan!