14 aug. 2007

Urvalsgrupper

Nu när jag är ensam så pass mkt som jag är så hinner jag faktiskt att tänka på lite banala saker som jag annars inte hinner att tänka på. Saker som är eg rätt vardagliga men som inte får plats i huvvet när man är stressad och har livet fullt med en hög med måsten.

Det slog mig idag på bussen hem att det är rätt konstigt hur man velar runt när man kliver in i en halvfull buss. Tänk på det nästa gång du gör det. Vad är din första reaktion.

1. tittar på favvoplatsen. "Shit, upptagen! " -med besviken min letar efter en till nästan lika bra plats.
2. "Bugger, den är också upptagen! " Desperationen börjar kännas.
3. Med en djup suck upptäcker man att ALLA bra platser är redan upptagna.
4. Man har några val nu. Ett gå hela vägen längs bak i bussen i hopp om att det finns en ledig fönsterplats. Två, letar upp en människa som ser någorlunda trevlig ut som man sätter sig bredvid. Tre, man väljer att stå vid barnvagnsplataserna.
5. Men så kommer det sig ändå att man väljer att sätta sig. Men själva valet av "en trevlig eller normal människa" Det varierar så klart. För man har alltid en uppsjö av konstiga typer på en buss.
-Killen med 5 storlekar för stora slitna byxor, en vit skitig keps på snedden och förmodligen stinker han parfym i hopp om att dölja någon annan kroppsodör.
- Karln som sitter vid fönstret som har somnat för en stund sen. Han har inte börjat snarka än men självklart är det en risk att han förmodligen kommer att luta sig mot en om man sätter sig bredvid honom.
- Kostymkarln som har precis kommit hem från någon affärsresa eller dylikt, och som sysselsätter sig själv med att snacka i telefon samtidigt som laptopen i hans knä håller på att trillar i golvet.
- Kärrigen som sätter sig i på mittgångsplatsen så förnsterplatsen rä ledig men för att kunna sätta sig själv där så måste man först be om lov, och senda klättra över surkärring.
- Fnittrande fjortisar.. ingen kommentar... detä r överflödigt.
-Tant, ser rätt trevlig ut, på tok för trevlig ut. Något måste vara fel på henne men nu är tiden knapp för bussen har börjat rulla.
Och så sätter man sig bredvid tanten...
Och hon ÄR normal. Tills bussen åker förbi en trafikolycka. Tanten gräver i sin väska och plockar fram mobilen och ringer till en familjemedlem
-"har du börjat åka hem än? , Jo ja sitter på bussen hem. Vi åker väl samma väg , så mellan blinkljusen (obs blinkljusen är originalcitat) vid Johannelundo ch den andra blinkljusen där vi bruakr svänga in, där har det hänt lite grejjer så var på din vakt"
Asså , där rök allt normalt med tanten!
Varför ringa någon som ska åka samma väg och på köpet är redan på samma väg?
Varför samåker man inte?
Och vad faaaen är blinkljusen är för något?

Nåja.. bussresan hme blev som vanligt i sovläge efter att hälften av bussens passagerarre bytte buss pga förseningar.

Nu är det Nanna som gäller...

Ses imorgon

Inga kommentarer: