13 juli 2007

Linköping here we come

Igår åkte vi upp till Linköping för att titta på 4 olika längenheter.


Japp, vi ska flytta till Linköping. Och där har jag redan gått i förväg för allt jag skulle berätta för er.

Men kort å gott, jag har fått jobb i Linköping.

Häääär! :))))


Det kanske säger inte så mkt för de som inte känner till Linköping. För er som inte gör det kan jag berätta vad denna bild föreställer. Det står så här på deras hemsida:

"I mitten på bilden SKL:s huvudbyggnad med sina tre skepp. I det vita huset till höger finns Rättsmedicinalverkets Linköpingsenhet. Stora delar av SKL:s Dokument- och informationsteknikenhet finns i den nyuppförda byggnaden mellan SKL och RMV. "

Och hemsideadressen är :

http://www.polisen.se/inter/nodeid=5857&pageversion=1.jsp

Kort och gott så har jag fått mitt drömjobb, på Statens kriminaltekniska laboratorium/ Rättsmedicinalverket avdelning för Rättsmedicin. JAG HAR BLIVIT STATSANSTÄLLD! :))))

Hela sommaren har varit heeelt sjuk och tiden bara rinner iväg och jag fattar knappt att jag lever.

Allt började med att jag har krypit ur garderoben efter att ha gömt mig bakom Travianspelandet. Jag tog tag i jobbsökandet igen då det började kännas att det var dags att verkligen få nåt jobb innan mina a-kassa dagar tog slut. Så jag skickade iväg återigen ett 20-tal jobbansökningar. Bla till en klädesbutik som säljer supersnygga kläder av märket H2O. Och jag fick komma på intervju som gick hur smidigt som helst. Supertrevliga chefer i en KB-bolag.

I samma veva fick jag en kallelse till ett möte med kommunen och Arbetsförmedligen då det fattades mkt folk inom äldreomsorgen i Borgholm. Eftersom det var obligatorisk närvaro så fick man lov att dyka upp. Där blev jag fångad av en av avdelningscheferna när jag föröskte smita ut. Rätt som det var hade jag jobb på ett demensboende inom en vecka, efter att ha varit och hälsat på och fått testa hur det är att jobba på ett demensboende. Jag förmodar att väldigt många har en annan uppfattning om hur ett demensboende ska se ut och vad som eg händer där. Jag kan säga att jag blev väldigt överraskad då det såg inte ens i närheten ut som jag hade föreställt mig. Avdelningarna här i Borgholm är väldigt anpassade efter de boende, de har sina egna möbler bla och korridorerna är prydda med gamla antikmöbler och allt är inrett så de boende ska känna sig hemma och trivas trotts allt. Att jobbet medför mkt hygienjobb är det inte att sticka under bordet med, men allt annat överväger det lilla negativa. Dessutom så får man supermkt tillbaka av de boende. Visserligen kan man vissa dagar undra om man har hamnat mitt i Exoscisten, å andra sidan så skaffar man sig lätt snabbt favvogamlingar som man senare kan t o m sakna när man inte jobbar. Jag har oxå några sådana härliga gamlingar.

Nåja, som sagt , jag har knappt jobbat en vecka på demensboendet när jag blir uppringd av H2O butikens chef och de erbjuder mig en timanställning. Eftersom på demensboendet hade jag oxå fått timvik. så tackade jag självfallet ja till även denna jobb.

Och jag har inte ångrat mig ett dugg även om det har inneburit knepiga arbetstider och långa veckor, med jobb 7 dagar i veckan med 10 timmars pass ibland.

Ni som inte känner till märket H2O så kommer deras hemsidaadress här: http://www.h2o.eu/

Och så trotts att jag hade mina timanställningar så kändes det att detta var bara en nödlösning hur bra de är var då efter sommaren behöver jag leva av något då oxå. Så jag RÅKADE på en annons där de sökte folk på Statens kriminaltekniska laboratorium. Jag sökte tjänsten och skickade in mina ansökningar 2 dagar innan sista ansökningsdatum. Några dagar senare fick jag detta mail:

Hej! Vi skulle gärna vilja träffa dig för en intervju m a a din ansökan hos oss. Vårt förslag är v 26, ti, onsd eller to efter kl 14.00 om det är möjligt för dig. Hör av dig nästa vecka så får vi bestämma en tid.
M v h
XXX

Jag bara tappade hakan. Tänke att jag såg fel. Läste mailet om och om igen. Kunde inte tro mina ögon.

Och rätt som det var så satt jag på tåget upp till Linköping den 28:de juni. Mitt i all översvämming i Småland å allt. Kom fram till Linköping 2 timmar senare än beräknat. Hungrig och trött gick jag på intervju, där jag har förvarnat om den sena ankomsten. Väl där belv jag vänligt emottagen och de bjöd på god fika så jag slapp sitta där med kurrande mage. Intervjun gick smidigt och jag blev runtvisad i byggnaden. Jag var helt cool, då det kändes som att jag knappast skulle få jobbet med den turen jag har. Så jag var helt mig själv. Inte ett dugg nervös...

Dagen efter var jag uppe på demensboendet, skulle skriva på min medicindelegation då det ringde i mobilen. Det var från Linköping. Mitt hjärta hoppade säkert 100 varv innan jag svarade. Trodde att "näha inte den här gången heller" men så säger hon att jag är välkommen upp till Linköping den 6:e aug. Jag hoppade runt i köket och stackars gamligarna frågade bara hur det var med mig. Inte kunde jag säga till dem att jag ska lämna dem... men glad var jag som sjutton.

Så på den vägen är det....

Vi ska flytta upp till Linköping. Var uppe där igår och tittade på 4 lägenheter, fastnade för nr 3 som ser ut ung så här: http://beskriv.bovision.se/objcard/objcard.aspx?OBJGUID=77164758&OBJTYPE=CMBoLgh&mi=1817

Med lite modifikation då alla 3 mindre rummen är på samma sida , och därmed är balkongen åt andra hållet från vardagsrummet och är sida vid sida med köket. Dessvärre är balkongen väldigt liten och smal men vi får ha massor med blommor där så slipper vi gå ut så mkt. markis kommer bli ett måste då solen gassar på rätt rejält där.

Men nu ska jag sluta babbla då jag är mitt i krig på travian på 2 servrar och är sitter för 4 st sammanlagt. Natten blir lång....

1 kommentar:

livtaget sa...

men Gumman!!... vad glad jag blir för din skull...Många kramar från mig!!!!